Yritysanalyysi avulla voi löytää helmiä ja vertailla sijoituskohteita. Kasvuvaiheessa, käännekohdassa tai hallitsevassa markkina-asemassa olevat pörssiyhtiöt ovat kiinnostavia sijoituskohteita. Jos yritykset onnistuvat tuomaan markkinoille innovaation, joka voi mullistaa toimialan tai jossa markkinanäkymät ovat hyviä, kiinnostavat sijoittajia. Pörssilistatut yhtiöt tuovat itse tai analyytikoiden toimesta esille kiinnostavia tietoja sijoittajille. Sen sijaan listaamattomat yhtiöt tarjoavat harvoin esille omia strategisia valintoja sijoittajille. Vain harva analyytikko tai analyysitalo seuraa listaamattomia yhtiöitä.

Yritysanalyysi ei takaa sijoitusmenestystä, mutta se helpottaa huomattavasti sijoittajaa ymmärtämään menestymisen avaimia. Listaamattomissa yhtiöissä on mahdollista löytää helmiä analyysien avulla. Valitettavasti yritysanalyysejä listaamattomasta yhtiöstä ei ole paljon tarjolla. Tahot jotka tekevät analyysejä listamaattomista yhtiöstä ovat, Repo Media, Sijoittaja.fi, Balance Consulting ja Asiakastieto. Lisäksi isot konsulttitalot tekevät yksittäisiä analyysejä yritysten ja sijoittajien tarpeisiin, mutta ne harvoin ovat julkisia.

Yritykset kertovat mielellään liiketoiminnastaan, kun ovat hakemassa rahoitusta. Harva listaamaton yritys kuitenkaan ymmärtää jatkuvan sijoittajaviestinnän etua yrityksen arvon kasvattamisessa. Sijoittajat etsivät jatkuvasti uusia sijoituskohteita ja varsinkin kohteita, joista löytyy ajantasaista ja luotettavaa tietoa. Yksityissijoittaja etsii kasvua ja tuottoa, kun taas teollinen sijoittaja etsii vakaata ja tervettä kohdetta parantaakseen omaa kilpailuetuaan. Listaamaton yhtiö, joka on huolehtinut säännöllisestä raportoinnista, on huomattavasti houkuttelevampi kohde niin yksityiselle sijoittajalle, kun teolliselle sijoittajalle. Säännöllinen raportointi ja sijoittajasivut kehittävät yhtiön arvoa ja luovat näkyvyyttä sijoittajille.

Repo Media analysoi listaamattomia yhtiöitä ja tuottaa tietoa sijoittajille kiinnostavista yhtiöistä. Repo Media on analysoinut ja määrittänyt arvon kahdeksalle yhtiölle: Askel Healthcare, Bookwell Digital, Master Garage, Plantui, Relevant Partner 4 Media, Tiki Natural Foods, Wello ja Yepzon. Analyysit ovat luettavissa tästä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Fill out this field
Fill out this field
Syötä kelvollinen sähköpostiosoite.

Valikko