Joukkorahoituksesta on tullut varteenotettava rahoitusmenetelmä muutaman viimeisen vuoden aikana. Joukkorahoitusalustoja on syntynyt ympäri maailmaa ja niitä tulee lisää edelleen. Suomessa joukkorahoitusalustoja on 6, jotka keräävät oman pääoman ehtoisesti joukkorahoitusta. Huomattavasti enemmän on lainamuotoista rahoitusta välittäviä yrityksiä.

Osakepohjaista joukkorahoitusta järjestävät tällä hetkellä Innovestor, Invesdor, Kansalaisrahoitus, Nordea, Osuuspankki ja Privanet. Kaikilla alustoilla on hieman eri lähestymistapa. Jotkut alustat sijoittavat itse kohteisiin, jollakin on tukena voimakas myyntiorganisaatio ja jotkut ovat panostaneet markkinointiin ja kansainvälisyyteen.

Joukkorahoitus on luvanvaraista toimintaa, jota valvoo Finanssivalvonta. Säädösten noudattaminen ja hallinnon rakentaminen on työlästä, aikaavievää sekä kallista. Tämän vuoksi pääomaperusteisia joukkorahoitusalustoja ei ole Suomessa syntynyt liukuhihnalla. Sen sijaan sijoitettu pääoma on kaksinkertaistunut vuosittain vuodesta 2013. Vuoden 2017 luvut odottavat vielä julkistusta, mutta on selkeitä viitteitä, että kasvu on huomattavaa myös vuonna 2017.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Fill out this field
Fill out this field
Syötä kelvollinen sähköpostiosoite.

Valikko