Joukkorahoitus Suomessa 2012-2017

Joukkorahoitus Suomessa vuosilta 2012-2017. Aikaisemmin Suomessa on tutkittu ja tilastoitu tätä Valtiovarainministeriön toimesta. Valtiovarainministeriö on tehnyt vuosittain kyselytutkimuksen markkinatoimijoille vuodesta 2014 alkaen ja julkaissut tietoja mm. kerätyistä rahoitusmääristä. Suomen Pankki on lisäksi keräämässä tilastoa joukkorahoituskohteista.

Repo Media on koonnut tilastotietoa Suomessa järjestetyistä osakepohjaisista joukkorahoituskierroksista. Tilastoon on kerätty vain sijoitusmuotoiset joukkorahoitusosakeannit. Tilaston ulkopuolelle on jätetty lainamuotoinen joukkorahoitus sekä joukkosponsorointi. Tiedot on kerätty seuraavilta joukkorahoitusalustoilta: FundedByMe, Innovestor, Invesdor, Kansalaisrahoitus, Privanet Around, OP-joukkorahoitus sekä Nordea Crowdfunding. Repo Media päivittää tilastoa jatkossa ja julkaisee päivityksiä säännöllisin väliajoin.

Vuosina 2012 – 2017 yhteensä 169 yritystä keräsi Suomessa osakeannilla joukkorahoitusta. Yrityksiin sijoitettiin yhteensä 127 miljoonaa euroa. Keskimääräinen osakeannin koko oli 759 000 euroa ja sijoittajia tuli mukaan keskimäärin 176 yritystä kohden. Suurin joukkorahoitusten järjestäjä oli Invesdor. Tilastossa on mielenkiintoisia faktoja mm. osakeantien arvostustasoista joukkorahoitusalustoittain ja toimialoittain.

Yritysten keräämä rahoitus on kasvanut keskimäärin 144% vuositasolla. Myös sijoittajien lukumäärä ja keskimääräinen sijoitussumma ovat kasvaneet vuosi vuodelta. Toimialoista teknologia-ala keräsi suurimmat summat osakeanneilla vaikka keskimääräisen osakeannin koko jäi pieneksi.

Lue Repo Media:n Joukkorahoitusraportti alla olevasta linkistä:

Raportti

Kysymyksiä joukkorahoitusraporttiin voi lähettää sähköpostiosoitteeseen info@repomedia.fi

___________________________

Repo Media Yritysraportit joukkorahoitukseen

Tutustu myös Repo Media Oy:n yksittäisiin yritysraportteihin täältä. Olemme analysoineet ja tuottaneet tietoa sijoittajille yrityksistä jotka hakevat joukkorahoitusta. Analysoimme liiketoiminnan riskejä sekä mahdollisuuksia ja määritämme yhtiölle valuaation.

Jos yrityksesi hakee joukkorahoitusta, Repo Media voi tuottaa yrityksestäsi tietoa ja materiaaleja potentiaalisille sijoittajille onnistuneen rahoituskierroksen saavuttamiseksi. Yritysraportin avulla saat objektiivisen näkökulman liiketoiminnan eri osa-alueisiin sekä osakkeen arvostukseen. Yritysraportissa pisteytämme mm. tiimin osaamisen ja kyvyt, markkinakoon, kasvuodotukset, kilpailuedut sekä skaalautuvuuden. Tämän lisäksi analyytikkomme tekee yrityksen arvonmäärityksen ja annamme objektiivisen valuaation yritystoiminnalle rahoitustakierrosta varten. Pystymme myös kääntämään yritysraportin muille kielille jos yrityksellä on houkutella kierrokseen hankkia kansainvälisiä sijoittajia.

Tämä vuonna olemme auttaneet mm. Yepzon Oy:ta sekä Wello Oy:ta onnistuneen joukkorahoituksenkierroksen keräämisessä. Tarjoamme myös palveluita yrityksille, jotka hakevat vaihtoehtoisia rahoitusta (esim. VC, Enkeli, Laina) kasvun saavuttamiseksi. Voit tutustua laajemmin palveluihimme täältä.

Voit ottaa yhteyttä meihin sähköpostilla: info@repomedia.fi. Vastaamme mielellämme kysymyksiisi ja olette myös aina tervettuleita tapaapaam meitä Maria 01:ssa, osoitteessa Lapinlahdenkatu 16, Helsinki.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Fill out this field
Fill out this field
Syötä kelvollinen sähköpostiosoite.

Valikko