Joukkorahoitus voi parhaimmillaan olla yritykselle markkinointia ja rahoitusta samaan aikaan. Onnistunut joukkorahoituskierros voi auttaa brandin rakentamisessa ja uusien asiakasryhmien tavoittamisessa. Joukkorahoituksen järjestäjät tarjoavat erilaisia mahdollisuuksia rahoituskierroksen räätälöintiin. Joillakin järjestäjillä rahoitusta hakevalla yhtiöllä on täysi kontrolli joukkorahoitusprosessista. Yhtiö pystyy määrittämään budjetin, minimimäärän, vastineen rahoitukselle sekä aikataulun. Lisäksi yhtiöllä on mahdollisuus määrittää annissa äänivallan uusille omistajille esimerkiksi avaamalla osakesarjan joka rajaa vallan yhtiön päätöksenteossa.

Joukkorahoituskampanjan aikana yhtiöllä on hyvät edellytykset markkinoida omaa palvelua tai tuotetta isolle joukolle sijoittajia ja asiakkaita. Uudet sijoittajat voi olla hyvä äänitorvi tuotteelle, sillä he mielellään puhuvat positiivisesti sijoituksistaan.

Yhtiölle joukkorahoitus on taloudellisesti suhteellisen riskitöntä, sillä joukkorahoituksen järjestäjät ottavat usein komissiopohjaisesti palkkiota yhtiöiltä. Jotkut joukkorahoituksen järjestäjät voivat periä perustamiskustannuksen tai muun kiinteän palkkion joukkorahoituksen järjestämisestä riippumatta siitä, toteutuuko rahoitus vai ei.

Yhtiöillä, jolla on vaikeaa saada perinteistä rahoitusta, joukkorahoitus voi olla hyvä vaihtoehto. Finanssikriisin jälkeen luotonanto on kiristynyt, joka on vaikuttanut etenkin pienten ja keskisuurten yritysten rahoituksen saamiseen.

Onnistuneen joukkorahoituskierroksen jälkeen yhtiöllä on laajempi omistajapohja. Laajempi omistajapohja auttaa yhtiötä sopeutumaan tuleviin haasteisiin ja yhtiö on valmiimpi seuraaviin isoihin askeliin, kuten pörssilistautumiseen tai pääomasijoittajan mukaan tuloon. Yhtiön on pakko raportoida liiketoiminnan kehityksestä omistajilleen, mikä edesauttaa yhtiön liiketoiminnan seurantaprosessien kehitystä. Tehokkaammalla seurannalla yhtiö voi tunnistaa uudet kehityssuunnat aikaisemmin ja reagoida nopeammin muuttuneeseen tilanteeseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Fill out this field
Fill out this field
Syötä kelvollinen sähköpostiosoite.

Valikko